Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش دستورالعمل اجرایی ثبت‌نام دانش‌آموزان را در راستای در نظر گرفتن شرایط خاص مواجهه با ویروس کووید۱۹(کرونا) به ادارت کل آموزش و پرورش استان‌ها ابلاغ کرد.

در این دستورالعمل بر رعایت اصل تکریم، کرامت انسانی و حفظ احترام خانوده‌ها، انتخاب افرادی دارای حسن خلق، صبور و آگاه به قوانین و مقررات در ستادهای ثبت‌نام، دستورالعمل‌های بهداشتی با توجه به شیوع کرونا، اجرای پروتکل‌های بهداشتی، تعیین سهمیه‌های ثبت نام در مدارس در دوره‌های مختلف تحصیلی از طریق سامانه دانش آموزی، اطلاع رسانی به موقع و تمهید مقدمات لازم به منظور پیشگیری از ازدحام تاکید شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دستورالعمل اجرایی ثبت نام دانش‌آموزان در راستای تسهیل درامر ثبت نام، دو بخش مجزای مقررات عمومی ثبت نام و مقررات ثبت نام در مدارس غیردولتی، استعدادهای درخشان و شاهد گنجانده شده است و در هر بخش شرایط و موارد لازم برای ثبت نام شرح داده شده است که در ادامه خواهد آمد.

مقررات عمومی ثبت نام

ثبت نام کلیه نوآموزان دوره پیش دبستانی در سامانه سناد به تفکیک کدهای دولتی، با مشارکت مردم و غیردولتی الزامی بوده و مسئولیت ثبت نام با مدیر مدرسه است.

سن ثبت نام پیش دبستانی یک، چهار تا پنج سال تمام (متولدین ۹۴/۷/۲ الی ۹۵/۷/۱) و سن ثبت نام پیش دبستانی، دو، پنج تا شش سال تمام (متولدین ۲ مهر۹۳ الی ۱ مهر۹۴) است.

ثبت نام نوآموزان دوره پیش دبستانی اتباع خارجی همچون سایر دوره‌های تحصیلی، طبق شیوه نامه‌های ابلاغی بلامانع است.

اجرای محدوده بندی جغرافیایی برای ثبت نام دانش آموزان به استناد ماده ۳۱ آیین نامه اجرایی مدارس صورت پذیرد.

ثبت نام دانش آموزان در پایه دهم آموزش متوسطه، با تأکید بر رعایت اولویت‌های تعیین شده در نمون برگ‌های هدایت تحصیلی و تشکیل کارگروه مشاوره‌ای انتخاب رشته به منظور بهره‌ برداری و تکمیل ظرفیت اسمی کلاس‌ها با رعایت مفاد بخشنامه شماره ۲/۷۱۰ مورخ ۱۹ فروردین۹۹ و راهکارها و سیاست‌های توسعه متوازن با رویکرد توسعه آموزش‌های فنی وحرفه‌ای و کاردانش در دوره دوم آموزش متوسطه صورت پذیرد.

به استناد بخشنامه شماره ۶۱۲۹۸ مورخ ۱۱تیر۹۷ برقراری هرگونه رابطه مالی مدارس با مؤسسات درخصوص برگزاری آزمون و کتاب‌های کمک درسی ممنوع است.

به استناد ماده ۳۰ آیین نامه اجرایی مدارس، برگزاری آزمون ورودی، مصاحبه وتعیین شرط معدل برای ثبت نام دانش آموزان و دریافت هرگونه وجه (به جز وجوه مربوط به بیمه حوادث و کتاب‌های درسی) در زمان ثبت نام مجاز نیست و نباید دانش آموزی به دلایل مذکور از ثبت نام محروم شود.

به استناد مصوبه بیست و یکمین جلسه شورای سیاستگذاری، برنامه ریزی و نظارت مرکزی ۱۷ بهمن۹۶ و بیست و دومین جلسه شورا مورخ ۲۴بهمن۹۶ برگزاری هرگونه آزمون یا مصاحبه برای پذیرش دانش آموزان در دوره ابتدایی و پایه هفتم دوره اول متوسطه در مدارس غیردولتی ممنوع است.

وجوه اختیاری مربوط به کمک‌های مردمی، فعالیت‌های فوق برنامه، سرویس ایاب و ذهاب، لباس فرم، لباس کارگاهی، با هماهنگی و موافقت انجمن اولیا و مربیان مدرسه و بارعایت سایر قوانین و مقررات بعداز شروع سال تحصیلی امکان پذیر خواهد بود.

به منظور رعایت اصول تربیتی و باتوجه به همیت حفظ اعتماد به نفس کودکان در آغاز ورود به مدرسه، برگزاری هرگونه مصاحبه یا آزمون برای نوآموزان پیش دبستانی و کلاس اولی در کلیه مدارس اعم از دولتی و غیردولتی در زمان پذیرش و ثبت نام ممنوع است.

تمامی نوآموزان بدو ورود به پایه اول دبستان ملزم به شرکت در برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی می‌باشند و شرکت نوآموزان پیش دبستانی در برنامه سنجش مطابق دستورالعمل سازمان آموزش وپرورش استثنایی و معاونت آموزش ابتدایی وزارت متبوع انجام می‌شود.

به استناد ماده ۷ اساسنامه مدارس عشایری مصوبه شماره ۱۷۶۸۸۲ مورخ ۱آذر۹۴ ، سنجش بدو ورود دانش آموزان عشایری الزامی و رایگان می‌باشد و باتوجه به کوچ رو بودن عشایر بازه زمانی سنجش بدو ورود آنان تا پایان مهرماه خواهد بود.

دانش آموزان گروه‌های آسیب دیده شنوایی، بینایی، معلول جسمی – حرکتی و دارای اختلال های هیجانی – رفتاری خفیف تامتوسط، در صورت دارابودن شرایط می‌توانند در تمامی دوره‌های تحصیلی برابر شیوه نامه اجرایی آیین نامه آموزش وپرورش تلفیقی و فراگیر در مدارس عادی ثبت نام کرده و از خدمات مربوط برخوردار شودند.

مدارس هیأت امنایی از نوع مدارس دولتی محسوب شده و دریافت هرگونه هزینه به جز هزینه‌های خدمات آموزشی و پرورشی فوق برنامه که به تصویب هیأت امنایی مدرسه رسیده است، توسط این مدارس ممنوع است.

ثبت نام در مدارس دوره دوم آموزش متوسطه نظری و هنرستان‌های فنی وحرفه‌ای نمونه دولتی، تابع شرایط و ضوابط مندرج در دستورالعملی خواهد بود که متعاقبا از سوی وزارت آموزش وپرورش به ادارات کل آموزش وپرورش استان ها ابلاغ می‌شود.

ثبت نام دانش آموزان در مدارس بزرگسالان بارعایت مفاد آیین نامه آموزشی نظام جدید دوره دوم آموزش متوسطه شیوه نیم سالی – واحدی، بزرگسالان، آموزش از راه دور ایثارگران و داوطلبان آزاد داخل کشور که طی بخشنامه شماره ۱۷۳۹۷۸/۴۰۰ مورخ ۲۰آذر۹۶ به ادارات کل آموزش وپرورش استان‌ها ارسال شده انجام می‌پذیرد.

رعایت دستورالعمل جامع معافیت تحصیلی، موضوع بخشنامه شماره ۱۸۹۶۰۶/۴۰۰ مورخ ۱۲دی۹۶ در ثبت نام دانش آموزان ذکور الزامی است.

مقررات ثبت نام در مدارس غیردولتی، استعدادهای درخشان و شاهد:

ثبت نام دانش آموزان در مدارس غیردولتی، استعدادهای درخشان و شاهد علاوه بر رعایت آیین نامه‌های مصوب شورای عالی آموزش وپرورش با رعایت مقررات ذیل انجام می گیرد:

در مدارس غیردولتی نصب پوستر نرخ شهریه مصوب ابلاغی به همراه رئوس کلیه فعالیت‌ها در محل ثبت نام و در معرض دید اولیا دانش آموزان و مراجعین الزامی است.

مدارس غیردولتی در زمان ثبت نام صرفا مجاز به اخذ شهریه مصوب ( برنامه هفتگی مصوب شورای عالی آموزش وپرورش و فوق برنامه درسی) می‌باشند و دریافت هزینه خدمات از قبیل تغذیه بین روز، لباس متحدالشکل، ایاب و ذهاب و هزینه تشکیل کلاس‌های تابستانی و فعالیت غیردرسی از اولیای دانش آموزان با هماهنگی و موافقت انجمن اولیا و مربیان مدرسه و کسب موافقت شورای نظارت بر مدارس و مراکز غیردولتی منطقه/ ناحیه در زمان مقرر امکان پذیر خواهد بود.

مدیران مدارس غیردولتی موظف‌اند، هنگام ثبت نام با ورود به سامانه مشارکت‌های مردمی به آدرس mosharekatha.ir  نسبت به انعقاد قرارداد اخذ شهریه بین ولی دانش آموز و واحد آموزشی در سامانه تعیین شهریه اقدام و یک نسخه از قرارداد تکمیل شده را چاپ و پس از مهر و امضا به ولی دانش آموز تحویل دهند.

کلیه قراردادها به صورت الکترونیکی و از سامانه مذکور باید انجام شود و قرارداد دستی فاقد اعتبار است.

مدارس استعدادهای درخشان:

ثبت نام پذیرفته شدگان پایه هفتم از طریق سنجش و پذیرش ورودی دبیرستان‌های دوره اول استعدادهای درخشان براساس بند (د-۱) ضوابط و شرایط پذیرش ثبت نام در دستورالعمل سنجش و پذیرش این مدارس به شماره ۱۸۹۹۸۷/۱۰۴ مورخ ۱۲بهمن۹۸ مجاز است.

ثبت نام پذیرفته شدگان آزمون ورودی دبیرستان‌های دوره دوم استعدادهای درخشان در پایه دهم، براساس بند (د-۱) دستورالعمل  آزمون ورودی این مدارس به شماره ۱۸۹۹۸۷/۱۰۴ مورخ ۱۲بهمن۹۸ صورت پذیرد. همچنین دانش آموزان پایه نهم مدارس استعدادهای درخشان سال تحصیلی ۹۹-۹۸ از شرکت در آزمون پایه دهم سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ معاف هستند.

ثبت نام دانش آموزان پایه‌های تحصیلی و تربیتی (دوره اول متوسطه) مصوبه شانزدهمین جلسه کمیسیون معین شورای عالی آموزش وپرورش به شماره ۹۳۳۴۸/۱۲۰ مورخ ۵ دی۹۷ و در دوره دوم با رعایت مفاد مواد ۶۶ و تبصره ماده ۷۷ آیین نام آموزشی دوره دوم متوسطه (روزانه) مصوب جلسه ۹۳۲ شورای عالی آموزش وپرورش مورخ ۱۷خرداد۹۵ انجام شود.

ثبت نام دانش آموزان متقاضی انتقال در دبیرستان‌های دوره اول و دوره دوم استعدادهای درخشان، بارعایت کف نمره مدرسه مدرسه مقصد و به شرط وجود ظرفیت، مطابق نقل وانتقال این مدارس و از طریق سامانه نقل و انتقال دانش آموزان مدارس استعدادهای درخشان با موافقت استان‌های مبدأ و مقصد انجام شود.

انتقال دانش آموزان پایه هفتم و دهم این مدارس در سال اول پذیرش در آزمون ورودی، در بین مدارس استعدادهای درخشان درون یک شهرستان به استناد بند بخش(و) دستورالعمل شماره ۱۸۹۹۸۷/۱۴۰ مورخ ۱۲ بهمن ۹۸ اکیداً ممنوع است.

ثبت نام دانش آموزان پایه دهم پذیرفته شده در آزمون ورودی مدارس استعدادهای درخشان در رشته‌ای غیر از رشته پذیرفته شده در سنجش ورودی، ممنوع است.

تصمیم گیری درخصوص امکان یا عدم امکان انتقال به هریک از مدارس استعدادهای درخشان، در اختیار اداره کل آموزش وپرورش استان خواهد بود.

ثبت نام دانش آموزان پایه یازدهم مدارس استعدادهای درخشان متقاضی تغییر رشته تحصیلی با رعایت شرایط و ضوابط تغییر رشته و به شرط وجود ظرفیت و صرفاً در صورت دارا بودن کف امتیاز قبولی در رشته موردنظر در آزمون ورودی پایه دهم بلامانع است.

میزان حق الثبت مدارس استعدادهای درخشان، براساس مصوبه هیأت امنا سمپاد که معادل ۵۰ درصد مبلغ بخشنامه مربوط به ثبت نام در مدارس غیردولتی هر شهر است، توسط اداره کل آموزش وپرورش استان تعیین و به مدارس استعدادهای درخشان ابلاغ می‌شود.

در هنگام ثبت نام دانش آموزان، مدیران این مدارس با عنایت به مفاد آیین نامه ارزشیابی تحصیلی و تربیتی (دوره اول متوسطه) مصوب شانزدهمین جلسه کمیسیون معین شورای عالی آموزش وپرورش ۴ مهر ۹۷ وجود کتب تکمیلی ویژه این مدارس را از دانش آموزان دریافت و نسبت به ثبت سفارش کتب فوق از طریق سامانه فروش و توزیع مواد آموزشی سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی به صورت گروهی اقدام نمایند (وجوه دریافتی باید به حساب مدرسه واریز شود) لازم به ذ کر است بخشنامه محتوای تکمیلی به شماره ۵۲۳۹۸/۱۰۴ مورخ ۵ تیر۹۵ در دوره اول و دوم مدارس استعدادهای درخشان در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ لازم الاجرا است.

مدارس شاهد:

تغییرات بخشنامه ثبت نام مدارس شاهد: (سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹)

امتیاز نوه رزمنده هر ماه ۵ امتیاز و حداکثر ۷۰ امتیاز می‌باشد.

اعمال ضریب ۲۰ برای محاسبه امتیاز معادل در بند ج جدول ۱-۶ امتیازات

بند ج از ردیف ۳-۶ امتیاز خیر مدرسه ساز حذف می‌گردد.

فرزندان جانبازان تا ۲۴ درصد از پرداخت ۴۰ درصد کمک سرانه مصوب ستاد اجرایی شاهد استان معاف می‌باشند.

ثبت نام دانش آموزان در پایه دهم منوط به کسب شرایط ورود به شاخه ورشته موردنظر(بدون درنظرگرفتن اولویت دانش آموز برای ثبت نام در فرم شماره ۷ هدایت تحصیلی یا همان الف –ب – ج) به علاوه شرایط علمی ورود به پایه دهم مندرج در جدول۱-۵ و کسب امتیاز لازم طبق جدول۱-۶ امتیازبندی است.

دانش آموزان دوره دوم متوسطه با اولویت ایثارگری (دانش آموزان جانباز و فرزندان جانبازان تا ۲۵ درصد) (ورودی و ادامه تحصیل) چنانچه حداکثر در ۲ درس کمتر از حد نصاب نمره را کسب نمایند، می‌توانند در مدارس شاهد ثبت نام کنند.

دستورالعمل ثبت مدارس شاهد (۱۴۰۰-۱۳۹۹) به صورت کامل جهت بهره مندی همکاران و اولیای در سامانه سجا وسایت اداره کل شاهد بارگذاری و قابل استفاده می‌باشد.

کد خبر 510855 برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش مدرسه و مدارس دانش آموز

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: وزارت آموزش و پرورش مدرسه و مدارس دانش آموز مدارس استعدادهای درخشان شورای عالی آموزش وپرورش ثبت نام دانش آموزان کل آموزش وپرورش استان استعدادهای درخشان مدارس غیردولتی دانش آموزان پایه ثبت نام در مدارس بخشنامه شماره آموزش و پرورش آموزش متوسطه برای ثبت نام آزمون ورودی پرورش استان پیش دبستانی مدارس شاهد سال تحصیلی کل آموزش آیین نامه ۱۴۰۰ ۱۳۹۹ دوره دوم دوره اول پایه دهم آیین نام استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۲۶۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور کارنامه رشدی تربیتی دانش‌آموزان؛ به زودی/ کاهش تنوع مدارس در دستور کار

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش از تصویب نقشه راه اجرایی سازی سند تحول بنیادین خبر داد.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام محمدحسین پورثانی معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش با حضور در برنامه جهان آرا  گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی، شهیدان رجایی و باهنر نهال امور تربیتی را در آموزش و پرورش کاشتند سالها بعد معاونت پرورشی و فرهنگی به طور رسمی در ساختار آموزش و پرورش شکل گرفت این ساختار تا سال ۱۳۸۰ مستقر بود تااینکه معاونت پرورشی و فرهنگی منحل و ساختار سازمان دانش آموزی جایگزین شد.

وی افزود: در سال ۱۳۸۵ قانون احیای معاونت پرورشی و تربیت بدنی نگاشته می‌شود و این معاونت برمی گردد در این سالها و ۱۸ سال بعد از احیای معاونت پرورشی و فرهنگی مقام معظم رهبری نکات مهمی را در حوزه پرورشی اشاره و عدم رضایت خودشان را از وضعیت پرورشی در آموزش و پرورش اعلام کردند.

پورثانی ادامه داد: مقام معظم رهبری نکات دقیقی را در دیدار با معلمان فرمودند چراکه معاونت پرورشی و فرهنگی در دولت جدید یکی از اساسی‌ترین و مهمترین معاونتهای آموزش و پرورش است و در بین همکاران معاونت تربیتی شناخته می‌شود.

وی اظهار کرد: برنامه ریزان سند تحول بنیادین، آموزش و پرورش را به عنوان وزارت تربیت رسمی پیشنهاد کرده بودند در سند تحول بنیادین کلمه آموزش و پرورش پیدا نمی‌شود و تمام کلمات به تربیت ختم می‌شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: سند تحول بنیادین با توجه به مبانی دینی و تربیتی نگاشته شده است اما با تحقق آن فاصله داریم در صورتی که همکاران در مدارس تلاش می‌کنند که تربیت محقق شود.

وی ادامه داد: در دولت قبل سند ۲۰۳۰ بررسی شد تا در آموزش و پرورش نهادینه شود اما در دولت سیزدهم اتفاقات خوبی افتاد که راه و حرکت ما در مسیر باشد؛ در شورای عالی انقلاب فرهنگی نقشه راه سند مطرح شده که مطالبه چندین ساله مقام معظم رهبری نیز بوده است با تصویب سند پرورشی و نقشه راه معتقدیم مسیر تربیت مشخص می‌شود.

وی درباره آسیب به موضوع تربیت با تعدد مدارس گفت: عدالت آموزشی با تنوع مدارس سازگار نیست؛ ماده واحده‌ای در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال بررسی است تا کاهش تنوع مدارس در نظام آموزش و پرورش شکل بگیرد با تصویب این امر، مسیر بهتری در پیش خواهیم گرفت.

وی درباره برنامه ریزی آموزش و پرورش برای تربیت نیروی موثر تربیتی گفت: معتقدیم در جایی که ساختمان مدرسه فرسوده است می توان درس خواند محتوا اگر صد در صدی نبود می توان درس خواند اما اگر معلم تراز نباشد نمی توان درس خواند. 

معاون پرورشی و فرهنگی افزود: طی سال های اخیر جذب نیروی پرورشی در آموزش و پرورش نداشتیم روز جمعه ۱۴ اردیبهشت آزمون استخدامی جذب ۱۵ هزار مربی پرورشی بعد از ۱۵ سال برگزار می شود چراکه ۵۰ درصد مدارس مربی پرورشی ندارند.

وی تاکید کرد که کیفیت استخدام نیز مهم است در سال هایی قریب به ۳۰۰ هزار نیروی انسانی وارد آموزش و پرورش می کردیم که از مبادی تربیت معلم نبوده اند لذا در سال گذشته کانون های ارزیابی در کشور مستقر شدند این کانون ها ابزارهایی دارند تا معلمان را ارزیابی کنند تا اگر نیرویی توانمند بود وارد آموزش و پرورش شود.

وی اشاره کرد: ارتقای وضعیت معلمان نکته بعدی است نظام رتبه بندی معلمان برای این موضوع پیاده شد که تلاش و کار علمی همکاران دیده شود.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، وی با تاکید براینکه جوش درونی مربی تربیتی مهم است گفت: در بحث ارزشیابی همکاران باید نسبت به فعالیت همکار امتیاز ویژه دهیم تکلیف برنامه هفتم دادن کارنامه رشدی تربیتی در کنار کارنامه تحصیلی به دانش آموزان است.

پورثانی اضافه کرد: در نظام ارزیابی شاخص‌هایی تعیین کرده‌ایم و به مربیان امتیاز می‌دهیم. همچنین منزلت و ارزش به کار معلمی که کار تربیتی می کند مدنظر است.

وی اظهار کرد: نظام ارزشیابی در آموزش و پرورش در حال اجراست اما ورود شاخص‌های تربیتی تغییر کرده است امروزه یک معلم برای ارتقای رتبه باید شاخص‌هایی را بگذراند.

پورثانی از افزایش برگزاری اردوی دانش‌آموزی خبر داد و گفت: گفتمان سازی و انتظار عمومی از آموزش و پرورش مطالبه امروز مقام معظم رهبری است تا کار تربیتی جدی در مدارس صورت بگیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت/ زمان ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع مشخص نیست
  • جزئیات برنامه‌های آموزش و پرورش برای ارتقای کیفیت نمرات امتحانی از زبان وزیر
  • مهارت‌آموزی در کنار تحصیل در مدارس ضروری است
  • کمک ۸۵ میلیارد تومانی خیران و دولت به حوزه آموزش و پرورش بردسکن
  • کمک ۸۵ میلیارد تومانی خیران و دولت به آموزش‌وپرورش بردسکن
  • استقبال وزیر آموزش و پرورش از طرح ابتکاری سند مراسم آغازین مدارس استان سمنان
  • پورثانی: کارنامه رشدی تربیتی دانش‌آموزان به‌زودی صادر می‌شود
  • صدور کارنامه رشدی تربیتی دانش‌آموزان؛ به زودی/ کاهش تنوع مدارس در دستور کار
  • ارتقای سطح علمی دانش‌آموزان با آرمان‌های انقلاب اسلامی