Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - مطمئن باشيد اينگونه ادغام ها، نه تنها اثري در افزايش تعامل و ارتقاي ارتباط با مخاطبان نخواهد داشت، بلکه به مانعي بزرگ بر سر ايجاد تفاهم با مخاطبان و ذينفعان آموزش و پروش تبديل خواهد شد.
شبکه اطلاع رساني روابط عمومي ايران (شارا)-|| يک کارشناس روابط‌عمومي به ادغام روابط‌عمومي وزارت آموزش و پرورش با حوزه وزارتي واکنش نشان داد و گفت: ادغام روابط عمومي ها، مانع بزرگ تفاهم با مخاطبان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش شارا، اميرعباس تقي پور کارشناس روابط عمومي در يادداشتي آورده است؛ اواخر هفته گذشته، وزير محترم آموزش و پرورش با صدور حکمي، قائم مقام خود و سرپرست مرکز امور هماهنگي، ارتباطات و حوزه وزارتي اين وزارتخانه را منصوب، و دليل اين امر را اجراي تکاليف قانوني وزارت متبوع مبني بر کاهش واحدهاي سازماني عمومي و باتوجه به ادغام دفتر وزارتي و مرکز اطلاع رساني و روابط عمومي و ايجاد يک واحد سازماني جديد با عنوان فوق دانست.
بدين ترتيب، وزارت آموزش و پرورش در عصر فناوري اطلاعات و ارتباطات و بدون توجه به اهميت و کارکردهاي مهم و تخصصي روابط عمومي مستقل، نسبت به ادغام اين مرکز با حوزه وزارتي اقدام کرد. اين درحالي است که:
1- مقررات و بخشنامه‌هاي بالادستي حکايت از اهميت و استقلال روابط عمومي در دستگاههاي اجرايي دارد:
در سال‌هاي گذشته و در چند نوبت مصوباتي به تصويب هيأت وزيران رسيده و از سوي دولت جمهوري اسلامي به دستگاه‌هاي اجرايي ابلاغ شده است که بر اساس آنها واحد روابط عمومي در وزارتخانه‌ها به مرکز روابط عمومي و اطلاع رساني ارتقاء يافته و در تمامي اين تصويب‌نامه‌ها تأکيد شده است که مديران روابط عمومي‌ها بايستي مستقيماً توسط بالاترين مقام دستگاه منصوب و زير نظر وي به فعاليت بپردازند.
اينکه روابط عمومي زير نظر مستقيم رئيس دستگاه باشد يا اينکه زيرمجموعه قائم مقام و يا معاونت‌هاي وزارتخانه ها يا سازمانها قرار گيرد؛ از يک طرف اهميت و جايگاه روابط عمومي را در مجموعه نمايان مي کند و از طرف ديگر انتظارات مجموعه از روابط عمومي را مشخص مي‌کند.
1-1: بخشنامه نخست وزيري مورخ 16‌/4‌/64 درباره با جايگاه روابط عمومي:
بند 1‌- مسئول روابط عمومي وزارتخانه‌ها و سازمان‌هاي دولتي و وابسته به دولت از ميان افرادي که خلاقيت و تحرک و آگاهي سياسي ـ اجتماعي لازم را دارند، انتخاب و مستقيماً توسط وزير يا بالاترين مقام اجرايي دستگاه ذيربط منصوب گردد.
بند 2‌- وزرا و بالاترين مقامات دستگاه‌هاي اجرايي شخصاً و به طور مستمر بر عملکرد روابط عمومي نظارت و ترتيبي اتخاذ فرمايند که مسئول روابط عمومي بتواند در هر زمان با ايشان ارتباط برقرار نمايد.
بند 3‌- مسئول روابط عمومي در شوراي معاونين يا عالي‌ترين شوراي تصميم گيرنده دستگاه ذيربط شرکت نموده و اطلاعات دستگاه مربوط پيوسته در دسترس ايشان باشد.
2-1: ابلاغيه هيأت دولت مورخ 6‌/4‌/74
ماده1‌- واحد روابط عمومي هر وزارتخانه يا سازمان زير نظر مستقيم بالاترين مقام آن دستگاه اداره مي‌شود.
ماده3‌- مدير روابط عمومي در شوراي معاونان شرکت مي‌کند. شرکت او در ساير جلسات موکول به نظر رئيس دستگاه است.
3-1: تصويب نامه مورخ 27‌/4‌/86 هيئت وزيران تبصره 1 ماده 2: سطح سازماني روابط عمومي‌هاي دستگاه‌هاي اجرايي در وزارتخانه‌ها و معاونت‌هاي رئيس جمهور به مرکز ارتقاء و عنوان آنها به "مرکز روابط عمومي و اطلاع رساني" اصلاح مي‌گردد. در ساختار سازماني مراکز روابط عمومي و اطلاع رساني وزارت خانه‌ها و معاونت‌هاي رئيس جمهور، اولين سطح پايين تر از رئيس مرکز، مدير مي‌باشد و هر مرکز مي‌تواند سه اداره داشته باشد.
2- ضرورت سرعت در انجام امور و نياز به هماهنگي کامل و لحظه به لحظه با مديريت:
تعامل موثر با رسانه‌ها به عنوان مهم‌ترين نمايندگان افکار عمومي از اصلي‌ترين وظايف روابط عمومي‌ها محسوب مي‌شود که هرگونه بي توجهي يا حتي کم توجهي به اين موضوع، آرامش مخاطبان و سازمان را مختل کرده و مزاحمت‌هاي پي در پي و فراواني ايجاد مي‌کند.
در دنياي پُر رسانه امروز تعيين سياست‌هاي راهبردي و برنامه ريزي عملي ارتباطات رسانه‌اي از اهميت بسيار ويژه‌اي برخوردار است که مي‌بايست زير نظر عالي‌ترين مقام اجرايي سازمان با دقت و سرعت لازم انجام شود.
سير تحولات اجتماعي و جريان‌هاي رسانه‌اي و ارتباطي نيز ضرورت پويايي و چابکي هرچه بيشتر واحدهاي روابط عمومي را ضروري مي‌سازد و در نظام رسانه‌اي موجود با توجه به روند تحولات در صورتي که واحد روابط عمومي در درون تشکيلات اداري و زيرمجموعه قرار گيرد؛ بدون ترديد اثرگذاري و موفقيت مورد انتظار را بدست نمي‌آورد.
متأسفانه بايد اشاره کرد؛ عدم توجه کافي به جايگاه استراتژيک روابط عمومي و زير مجموعه کردن آن در حوزهاي به غير از عالي ترين مقام دستگاه، باعث خواهد شد، تعامل روابط عمومي با رسانه ها جاي خود را به کارهاي کم اهميت و گاهي بي اهميت دهد.
3- توجه به مباني علوم ارتباطات و روابط عمومي و علم مديريت:
براساس تعاريف موجود از جمله تعريف "انجمن بين المللي روابط عمومي" (IPRA) روابط عمومي بخشي از وظايف مديريت سازمان و عملي ممتد، مداوم و طرح ريزي شده است که از طريق آن، افراد و سازمانها مي کوشند تا تفاهم و پشتيباني کساني را که با آن سرو کار دارند، به دست آورند.
همانگونه که ملاحظه مي‌شود روابط عمومي بخشي از وظايف مديريت سازمان محسوب مي‌شود و بديهي است که اين واحد به نيابت از مدير ارشد دستگاه به رتق و فتق امور ارتباطي درون و برون سازماني مي‌پردازد. بنابراين هرگونه برنامه ريزي و اجراي برنامه هاي مورد نظر بايستي با نظر مدير ارشد سازمان انجام پذيرد.
يکي از مهمترين وظايف روابط عمومي انتقال نقطه نظرات ذينفعان (مخاطبان سازمان) به مديريت ارشد است تا بر اساس صلاحديد وي، تصميم‌سازي‌ها و تصميم گيري‌هاي لازم در اين باره، اتخاذ شود. بديهي است تنها مدير ارشد است که مي‌تواند اين نقطه نظرات را آنگونه که بيان شده است پذيرفته و از هرگونه اعمال نظر شخصي و يا بخشي (حذف، سانسور، جرح و تعديل و...) خود داري کرده و از آنها در جهت اصلاح امور بهره گيرد.
بر اساس مباني شناخته شده علوم ارتباطات و روابط عمومي، مديران روابط عمومي زيرنظر مقام عالي دستگاه فعاليت مي‌کنند و جدا شدن روابط عمومي از مديريت سازمان، فعاليت اين واحد را تحت الشعاع قرار مي‌دهد.
4‌- روابط عمومي يار آزاد واحدهاي سازمان:
روابط عمومي مسئول اطلاع رساني و همکاري با همه واحدهاي دستگاه است. چه بخواهيم و چه نخواهيم متأسفانه رقابت‌هاي بخشي در دستگاهها يک واقعيت است. وقتي روابط عمومي زيرنظر عالي‌ترين مقام اجرايي سازمان فعاليت مي‌کند، نه حق دارد و نه مي‌تواند تمايلات بخشي را بر ترجيحات حرفه‌اي اولويت دهد.
ايجاد فرصت‌هاي رسانه‌اي، ارتباطي، تبليغاتي، انتشاراتي و... عادلانه فراخور مأموريت‌هاي بخشي، پشتيباني‌هاي فني و حرفه‌اي ارتباطي و هنري برابر با نيازهاي سازمان و... از مواردي است که ممکن است در رقابت‌هاي بخشي ناديده گرفته شده و عملاً منجر به فرصت سوزي‌هاي ارتباطي و تضييع حقوق ساير واحدها شود.
ارتباط مستقيم و بدون واسطه روابط عمومي با مديريت ارشد وزارتخانه منجر به برقراري ارتباطي منطقي و حرفه‌اي با تمامي معاونت‌ها مي‌شود و روابط عمومي در چنين شرايطي مي‌تواند به وظايف ذاتي خود در اطلاع رساني و فعاليت ارتباطي هماهنگ و متعادل در تمامي اجزاي سازمان عمل کند.
5‌- ساختار روابط عمومي:
ساختار روابط عمومي بايد پاسخگوي مجموعه فعاليت‌ها و وظايف رسانه‌اي، ارتباطي، تبليغاتي، ارتباطات مردمي و... باشد. همچنين ساختار اين واحد بايد امکان ارسال اطلاعات در زمان مطلوب به مخاطبان و مشتريان را داشته باشد و بتواند در زمان و مکان مناسب، خدمات دستگاه ذيربط را معرفي کند.
با توجه به مسئوليت‌هاي مهم و وظايف و فعاليت‌هاي متعدد روابط عمومي که وظايفي استراتژيک است و لزوم ارتباطي که بايد با تمام معاونت‌ها و واحدها داشته باشد، بر اين نکته اصرار مي‌شود که اين واحد بايد زيرنظر عالي ترين مقام دستگاه فعاليت کند. اين موضوع؛ براي همه مفيد است چرا که روابط عمومي با دانش گسترده درباره فعاليت‌هاي سازمان مي‌تواند به طرز مناسب‌تري با مخاطبانش ارتباط برقرار کند، وزير يا رئيس دستگاه نيز مي‌تواند ديدگاه‌هاي خود را به شيوه‌اي کامل‌تر از طريق روابط عمومي بيان کند.
اميد مي رود وزير محترم آموزش و پرورش با تجديد نظر در تصميم اخير خود، اجازه ندهد چالشهاي زيرمجموعه قرار دادن روابط عمومي در عصر حاضر به نام وي نوشته شود.
درحدود يک دهه اخير و در مقاطعي از تاريخ معاصر، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي و برخي استانداريها پس از تصميم و ابلاغ ادغام واحدهاي روابط عمومي ها و بلافاصله که در جريان ابعاد منفي تصميمات خود قرار گرفتند، ابلاغيه ها را باطل و از تصميم خود با شجاعت بازگشتند. پذيرش و بازگشت از تصميمات اشتباه، افتخار است!
مطمئن باشيد اينگونه ادغام ها، نه تنها اثري در افزايش تعامل و ارتقاي ارتباط با مخاطبان نخواهد داشت، بلکه به مانعي بزرگ بر سر ايجاد تفاهم با مخاطبان و ذينفعان آموزش و پروش تبديل خواهد شد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۸۰۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه همگانی رشته‌های زیرمجموعه بدنسازی در اولویت قرارگیرد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ عباس علایی، مدیرکل ورزش و جوانان استان قزوین مقدم در مجمع انتخاباتی هیات بدنسازی گفت: خوشبختانه با حضور آقای نصیرزاده در راس فدراسیون پیگیری امور بهتر شده و نگاه فرهنگی و ورزشی به این رشته تغییر کرده هرچند مشکلاتی از گذشته باقیمانده که حل آنها سخت است.

علایی مقدم یادآورشد: از استان قزوین افراد شاخصی در این رشته فعالیت می کنند و نماینده ما در فدراسیون هستند و خوشحالیم که حضور رئیس جدید فدراسیون بسیار امیدبخش بوده است.

این مدیر ورزشی تصریح کرد: رشته بدنسازی و پرورش اندام حدود ۱۷ رشته را پوشش می دهد و هیئت بزرگی است و آمار بیمه شده ها به ۱۴ هزار نفر رسیده که بیانگر بزرگی این رشته است.

علایی مقدم اضافه کرذ: برنامه های ۱۵ گانه این رشته باید فعال شود اما به امور فرهنگی هم باید توجه کنید.

وی اظهار کرد: شاخصه این هیئت داشتن قهرمانان ملی از استان قزوین است و امیدواریم فدراسیون هم از این ورزشکاران حمایت کنند و با فعال شدن شورای عالی ورزش از سوی وزیر محترم امیدواریم به موفقیت های بیشتری برسیم.

مدیرکل ورزش و جوانان استان قزوین گفت: امسال دو برابر تفاهم نامه مالی با هیئت پرورش اندام داشتیم و با پیش بینی بودجه ۱۵ میلبارد تومانی قرار است ۱۰ میلیارد تومان برای هیئت های ورزشی استان و ۵ میلیارد تومان برای شهرستانها هزینه کنیم تا فعالیت ها بیشتر شود.

مدیرکل ورزش و جوانان استان قزوین تصریح کرد: تاکید داریم نرم افرار مالی هیئت پرورش اندام فعال شود و نرخ گذاری امسال و شرایط رتبه بندی باشگاهها انجام و سریعا اعلام شود.

وی در خصوص کمبود فضا برای این رشته تصریح کرد: در شهر قزوین یک سالن شهید بابایی داریم که اکثر رشته ها در آن فعالیت می کند و از هیئت ها اجاره نمی گیریم و هزینه های ناچیز برای خدمات آب و برق است.

علایی مقدم تصریح کرد: در خصوص تامین فضا برای تمرین این رشته در استادیوم ۱۵ هزار نفری در کنار سالن بیلیارد یک فضایی داریم که می توانید تجهیزات بدنسازی و پرورش اندام را در این مکان قرار دهید و با مدیر مجموعه تفاهم کنید تا از آن استفاده شود

.مدیرکل ورزش و جوانان استان قزوین در همکاری با هیئت بدنسازی قول داد به صورت موقت فضایی در مجموعه سردار آزادگان در اختیار قرار دهد.

وی گفت: هیئت های شهرستانی باید شناسه داشته باشند زیرا نگاه ما توسعه ورزش قهرمانی است.

علایی مقدم افزود: در استان حدود ۷ سال قبل فقط یک مربی در این رشته داشتیم اما امروز دهها مربی داریم و ۱۴هزار ورزشکار بیمه شده هم ساماندهی شده که ارزشمند است.

دراین مجمع از مجموع اعضای ۲۵ نفره مجمع تعداد دو نفر غایب بودند که از میان ۲۳ رای ماخوذه «آفشید خوشنویس» با کسب ۲۱ رای بعنوان ریاست هیئت بدنسازی و پرورش اندام استان انتخاب شد.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902117

دیگر خبرها

  • دغدغه بیماران قلبی؛ کمبود وارفارین داریم؟
  • کمبود وارفارین نداریم/ توزیع در داروخانه‌های منتخب
  • مهارت آفرینی در بستر دستگاه تعلیم و تربیت باید فراهم شود
  • یک کشته و ۸ زخمی در تصادف سه دستگاه خودروی سواری در بوکان
  • همه دستگاه‌ها موظف به همکاری با آموزش و پرورش هستند
  • تجویز داروی خارج از فهرست کشوری ممنوع است
  • توسعه همگانی رشته‌های زیرمجموعه بدنسازی در اولویت قرارگیرد
  • آموزش و پرورش محوری‌ترین دستگاه در شکل‌گیری هویت نسلی است
  • بارش های تهران چقدر کاهش داشته است؟ | برنامه های آبفا برای جلوگیری از هدررفت آب
  • پویش هر کارمند یک سفیر و حامی آب راه‌اندازی شود